Samsung Electronics представи първите в света дисплеи с Tizen

0
47

Samsung Electronics обяви глобалния старт на своята P серия от самостоятелни SMART signage дисплеи с операционна система Tizen. Новата P серия включва моделите PHF (700nit яркост) и PMF (500nit яркост с изключение на 32-инчовия модел), които се възползват от предимствата на Tizen, като платформа с отворен код. В допълнение, двата модела са първите, които се отличават с подобрената платформа Samsung SMART Signage Platform (SSSP 4.0) от четвърто поколение. Дисплеите вече могат да бъдат доставяни и за бизнес клиенти на територията на България.

 

ekrani-tizen-2

„Стартът на новата P серия на Samsung е повратна точка за нашия бизнес, тъй като разширихме способностите на нашите вече водещи в индустрията визуални дисплеи, като добавихме Tizen към SSSP платформата. Нашите дисплеи са оборудвани с най-бързите и гъвкави инструменти за управление на съдържанието, с които клиентите ни ще бъдат по-добре подготвени при решаването на различни предизвикателства, свързани с ангажираността на потребителите“, каза Сеог-ги Ким, старши вицепрезидент, Visual Display Business, Samsung Electronics.

 

Предимствата на платформата с отворен код

SSSP партньорите обикновено предпочитат платформи с отворен код за стандартни уеб  програмни интерфейси, затова новите дисплеи от P серията на Samsung осигуряват предимствата на cross-architecture, платформа с отворен код, базирана на цялостна стандартна HTML5 имплементация. Новите дисплеи ще позволят също така по-лесна разработка на уеб приложения с подобрените инструменти Tizen Emulator и Remote Debugging Tool.

 

Висока и дълготрайна производителност

Тънките самостоятелните дисплеи PHF (43-, 49- и 55-инча) и PMF (32-, 43-, 49- и 55-инча) са първите в гамата на Samsung, които показват съдържанието с помощта на подобрения графичен двигател на SSSP 4.0. В резултат на това, екраните от P серията се отличават с три пъти по-добро излъчване на анимирано съдържание, подобрено време за реакция и безпроблемно възпроизвеждане. Потребителите, разчитащи на ангажираност на аудиторията в реално време, получават разширени възможности за доставяне на ясно съдържание. Дисплеите поддържат плавни преходи между различни формати, без черни екрани или прекъсвания.

 

Дисплеите от P серията, опериращи с Tizen, са проектирани за непрекъсната работа независимо от локацията, като по този начин се намалява тежестта от поддръжката и носи спокойствие на потребителите. И двата модела имат IP5X сертификат, който утвърждава способността им за оптимална работа при различни климатични условия, като по този начин PHF и PMF са идеални за локации, изложени на прах и замърсяване, включително метро станции и автобусни гари.

 ekrani-tizen-3

Лесна употреба 

Като мултифункционална signage алтернатива, дисплеите от P серията на Samsung концентрират сложните операции на дисплея в един лесен за навигиране хъб, който не изисква външни компютри или устройства, за да функционира. С новия MagicInfo Server 4.0, потребителите могат да управляват цялата мрежа от дисплеи от всяка една локация чрез централизиран сървър.  Допълнителният набор от инструменти, включително Web Simulator и Tizen Emulator, разширява възможностите за разработване на съдържание, като позволява на потребителите да създават и стартират уеб-базирани приложения за управление директно в SSSP 4.0 платформата.

 

Дисплеите на Samsung от P серията се отличават с интегриран инфрачервен приемник (IR), които осигурява удобство по време на работа. Централизираният приемник е съвместим с различни устройства за дистанционно управление и осигурява по-бърза и лесна навигация в сравнение с повечето стандартни дисплеи.

 HyperFocal: 0

Тънък дизайн за всяка обстановка

С тънък дизайн (29.9 мм дълбочина) и тясна рамка (6.9 мм), дисплеите от P серията на Samsung са сред най-тънките на пазара. Компактният дизайн разширява възможностите за изпълнение и позволява на бизнеси с ограничено пространство да се свързват с техните клиенти. В допълнение, тясната рамка задържа вниманието на зрителите върху излъчваното съдържание, а не върху самия екран.   

 

С внедряването на PHF и PMF на пазара, няколко водещи компании вече отличиха способността на дисплеите да подпомагат бизнес растежа и подобрените операции.  Signagelive, глобален доставчик на базирана в облака платформа за дигитална signage технология, наскоро мигрира своя медия плейър софтуер в SSSP 4.0. По този начин платформата на Signagelive е напълно съвместима с гамата  от SMART Signage решения на Samsung.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари