Sanyo създаде миниатюрен FM-тунер за мобилни телефони

0
7

Sanyo съобщи за пускането на пазара на миниатюрен FM-тунер за работа в различни преносими устройства, като например смартфони или GSM телефони. Според прогнозите на анализатори в най-близко бъдеще с FM-радиоприемници ще бъдат снабдени около една трета от всички мобилни телефони. Следва да се отбележи, че на пазара от доста време има подобни апарати, но предишните модели на FM-тунерите се нуждаеха от допълнителни платки, съдържащи от десет до четиридесет елемента, като резистори, кондензатори, диоди и т.н.

В новата микросхема от Sanyo са успели да вместят всички компоненти в един чип, с размери 5 х 5 х 0,8 мм. Още повече, същевременно с базовата модификация на тунера LV24000PL, разработчиците са създали и демонстрираха и няколко нейни модификации. В частност, моделът LV24100PL разполага с функции на АМ-тунер, версията с индекс LV24010PL поддържа системата RDS (Radio Data System), в модела LV24001PL има функция за избор на източника, и, накрая, LV24002PL е снабдена с вградени възможности за слушалки. FM-тунерите на Sanyo ще бъдат достъпни за потребителите в близките два месеца на ориентировъчна цена между US$ 9 и $11.

Екран: тук
Източник: IDG България

СПОДЕЛИ
Предишна новинаSpider-Man 2
Следваща новина262144 цвята изобразява Samsung SGH-D415

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar