Sapphire анонсира новия модел нископрофилна видеокарта за HTPC-системи Radeon HD 7750

0
146

Специално за нуждите на потребителите и създателите на компактни HTPC системи, Sapphire Technology анонсира нов модел нископрофилна видеокарта, която заема само един слот от дънната платка и е базирана на 28-нм ядро AMD Cape Verde Pro. Ускорителят е с опростена захранваща подсистема, изградена по схемата „2+1 фази“ и използва висококачествени компоненти: регулатори на напреженията DrMOS и танталови кондензатори.

Честотната формула за графичния процесор и паметта е както следва: 800 MHz / 4500 MHz. Обемът на GDDR5 паметта е 1 GB, а шината 128 битова. На интерфейсния панел на картата са разположени видео-изходите DVI, Mini-DisplayPort и Micro-HDMI.

За охлаждането на графичната карта Sapphire Radeon HD 7750 се използва нископрофилен охладител, който се състои от компактен алуминиев радиатор и 40 мм тих вентилатор.

Sapphire Radeon HD 7750 поддържа стандартите DirectX 11.1, Shader Model 5.0, DirectCompute 5.0 и PCI Express 3.0, както и фирмените технологии на AMD: App Acceleration, HD3D, CrossFire, Eyefinity, PowerPlay, PowerTune и ZeroCore Power.

За цената на новата видеокарта все още няма информация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари