Sapphire официално анонсира видеокартата HD 7770 Vapor-X Black Diamond

4
114

В началото на новата 2013 година, производителите на графични карти почти не показаха нови модели, но тази ситуация вече се промени. Sapphire Technology днес официално анонсира поредната версия на Radeon HD 7770, която постепенно ще се появи по рафтовете на магазините под търговското име Sapphire HD 7770 Vapor-X Black Diamond.


На купувачите ще бъде предложена и версия GHz Edition, която е оборудвана с подобрената охладителна система Vapor-X, базирана на изпарителна камера с черно-бял пластмасов кожух. Охладителят се състои от чифт 8 мм медни топлинни тръби, които предават горещия въздух на плътен масив от алуминиеви ребра, а те от своя страна са обдухвани от два 80-милиметрови вентилатора. Устройството е базирано на черна печатна платка, като производителят съобщава за наличието на безшумни дросели. На задния панел има чифт видео-изходи DVI и по един конектор DisplayPort и HDMI.

Адаптерът Sapphire HD 7770 Vapor-X Black Diamond е базиран на ядрото AMD Cape Verde XT и се характеризира с честоти – 1000/5000 MHz (за GPU/VRAM) – видеопаметта е от стандарт GDDR5, а обемът – 1 GB със 128-битов интерфейс. За нормалната работа на графичната карта е налице и един 6-пинов допълнителен захранващ конектор PCI-E Power. За съжаление, все още цената на представената видеокарта не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари