fbpx
-6.2 C
София

Sapphire предлага на криптоминьорите двойната видеокарта Radeon RX 570 Duo

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Sapphire Technology реши да се възползва от непрекъснато нарастващия курс на криптовалутите, за да разпродаде наличните си запаси от графични процесори AMD Polaris 20 произвеждани чрез 14-нанометров технологичен процес. Компанията представи нова видеокарта, в която са поставени два графични процесора от този тип.

Новата графична карта няма име, но различните програми за тестване на хардуера и разпознават като двойна Radeon RX 570. Това е съвсем логично понеже устройството предлага 2х 2048 поточни процесора, 2х 8 GB буферна GDDR5 памет, която обменя данни с графичните процесори чрез 256-битова шина. Производителността на новата двойна видеокарта, условно наречена от специалистите Sapphire Radeon RX 570 Duo при добив на Ethereum достига 60 MH/s, което е типичният показател на две графични карти Radeon RX 570 8GB.

Охлаждането на новата видеокарта се осъществява от масивен алуминиев радиатор с топлинни тръби, обдухван от два мощни 95 милиметрови вентилатора. Налага се подаването на допълнително напрежение чрез двата 8-пинови PCI-E Power конектора. Ако е необходимо да се извежда изображение, то това може да стане чрез единствения HDMI 2.0 видеоизход. Това е малко необичайно, понеже видеокартите за добив криптовалути обикновено нямат нито един видеоизход.

Засега няма информация кога ще започнат продажбите на двойната видеокарта Radeon RX 570 и колко ще струва това устройство.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини