Sapphire GPRO 8200: нова професионална видеокарта с Polaris 10

0
48

Един от най-големите партньори на AMD – компанията Sapphire, произвежда не само геймърски видеокарти, но и професионални графични решения. Sapphire представи на пазара професионалната графична карта GPRO 8200 от поколението Polaris с 4 DisplayPort 1.4 видеоизхода и охлаждане с нисък профил, благодарение на което видеокартата заема само един слот.

 

Новата графична карта използва само един 6-пинов конектор за подаване на външно захранване и разсейва около 140 W топлина. За справянето с тази топлина и запазването на компактни размери се използва фирмената технология на специална изпарителна камера, която напомня на топлинна тръба с по-голям обем. Тази изпарителна камера се използва от Sapphire и в потребителските видеокарти, но за постигане на по-висока производителност, а не за по-малки размери.

 

Sapphire GPRO 8200 има 256-битова шина и 8 GB буферна GDDR5 памет с пропускателна способност 211 GB/s. Според тези параметри, новата графична карта е аналог на десктоп версията Radeon RX 480. Пълните технически характеристики традиционно не се съобщават. На задния панел се намират четири DisplayPort видеоизхода, които могат да извеждат изображението на четири монитора едновременно с кадрова честота 30 или 60 Hz.

 

Препоръчва се използването на захранване с мощност не по-малка от 650 W. В анонса цената на Sapphire GPRO 8200 не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари