Sapphire Technology представи адаптера Radeon HD 7750 OC с охладител Vapor-X

0
45

Sapphire Technology е на път да представи следващата си версия на графичния ускорител Radeon HD 7750. Картата е получила търговското име Sapphire Radeon HD 7750 OC и е оборудвана с фирмената охладителна система Vapor-X. Спомнете си, че само преди няколко дни, производителят представи пред обществеността овърклокнатата версия на адаптера, но с друг охладител.

Днешното устройство е базирано на 28-нанометровия чип AMD Cape Verde Pro с 512 поточни процесора GCN, с черна печатна платка, а в захранващата подсистема се използват надеждните дросели тип Black Diamond. Sapphire Radeon HD 7750 OC разполага с 1024 MB GDDR5 видео-памет със 128-битов интерфейс, а референтната честотна формула (800/4500 MHz) вече е с по-високи показатели чрез фабричния овърклок, които сега са 1100/5000 MHz.

Охладителната система включва в себе си изпарителна камера, която е съчетана с две медни топлинни тръби, които пронизват голям масив от алуминиеви ребра. Разсейването на горещия въздух от повърхността на радиатора се осъществява с помощта на два вентилатора. На задния панел на адаптера Radeon HD 7750 OC присъства HDMI видео изход, DisplayPort и чифт DVI, а така също се поддържа и режима AMD CrossFire. Благодарение на подобренията в картата на Sapphire е добавена производителност и надеждност, но тази карта не може да се разглежда като универсално решение за игри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари