Satellite U845T – тъчскрийн ноутбук от Toshiba

0
50

Windows 8 предизвика нов етап в еволюцията на преносимия компютър – този на тъчскрийн ноутбука. Големите производители на компютри отдавна пуснаха на пазара новото си поколение модели с последната операционна система на Microsoft адаптирана именно към тъч управление. По време на CES и Toshiba показаха един модел от този вече не чак толкова нов клас – Satellite U845T.

Моделът има 14-инчов екран с резолюция от 1366 х 768 пиксела и алуминиево тяло, в което се крият процесор Intel Core i3 (с опция за подмяна с i5), 6GB RAM, 500GB HDD и 32GB ExpressCache SSD. Компютърът може да се свързва с други устройства посредством трите си USB порта (два – USB 2.0 и един – USB 3.0), четеца си за SD карти, HDMI изхода, RJ45 порта и аудио вход и изход. Липсва обаче записвачка на DVD.

Освен чрез тъч екрана, можем да управляваме компютъра и използвайки клавиатурата с подсветка. Засега нямаме данни за теглото на устройството. Знаем обаче началната му цена: компютърът ще бъде пуснат на пазара през март и ще се продава за най-малко $799.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари