9.6 C
София

Seagate предлага 5 години гаранция на хард-дисковете си

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Преди около две години много производители на хард-дискове намалиха гаранционния период на продуктите си от 3 на 1 година, като по този начин целята съкращване на разходите по поддръжката им. Според производителите повечето производствени дефекти се проявяват именно в първата година на експлоатация, така че 1 година гаранция е напълно достатъчна. От гледна точка на потребителите обаче нещата стоят по друг начин – само най-скапаните дискове излизат от строя през първата година след закупване, останалите могат да функционират няколко години.

Вчера компанията Seagate официално обяви, че „добрите стари времена“ се завръщат. Всички дискове, появили се на пазара след 1 Юли тази година, получават 5 години гаранция. Това важи за всички твърди дискове за декстоп-системи, преносими компютри и сървъри.

Дано дисковете на Seagate наистина се отличават с високо качество и надеждност, без цената им да се увеличава за сметка на удължената гаранция. Остава да се надяваме че и други производители ще последват примера им

Предишна новинаACDSee PowerPack 6.0.6
Следваща новинаMusicMatch Jukebox 9.00.0122
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини