Seagate предлага 5 години гаранция на хард-дисковете си

2
32

Преди около две години много производители на хард-дискове намалиха гаранционния период на продуктите си от 3 на 1 година, като по този начин целята съкращване на разходите по поддръжката им. Според производителите повечето производствени дефекти се проявяват именно в първата година на експлоатация, така че 1 година гаранция е напълно достатъчна. От гледна точка на потребителите обаче нещата стоят по друг начин – само най-скапаните дискове излизат от строя през първата година след закупване, останалите могат да функционират няколко години.

Вчера компанията Seagate официално обяви, че „добрите стари времена“ се завръщат. Всички дискове, появили се на пазара след 1 Юли тази година, получават 5 години гаранция. Това важи за всички твърди дискове за декстоп-системи, преносими компютри и сървъри.

Дано дисковете на Seagate наистина се отличават с високо качество и надеждност, без цената им да се увеличава за сметка на удължената гаранция. Остава да се надяваме че и други производители ще последват примера им

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари