Seagate предлага 5 години гаранция на хард-дисковете си

2
7

Преди около две години много производители на хард-дискове намалиха гаранционния период на продуктите си от 3 на 1 година, като по този начин целята съкращване на разходите по поддръжката им. Според производителите повечето производствени дефекти се проявяват именно в първата година на експлоатация, така че 1 година гаранция е напълно достатъчна. От гледна точка на потребителите обаче нещата стоят по друг начин – само най-скапаните дискове излизат от строя през първата година след закупване, останалите могат да функционират няколко години.

Вчера компанията Seagate официално обяви, че „добрите стари времена“ се завръщат. Всички дискове, появили се на пазара след 1 Юли тази година, получават 5 години гаранция. Това важи за всички твърди дискове за декстоп-системи, преносими компютри и сървъри.

Дано дисковете на Seagate наистина се отличават с високо качество и надеждност, без цената им да се увеличава за сметка на удължената гаранция. Остава да се надяваме че и други производители ще последват примера им

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
pecata_11Bogoizbrania Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pecata_11
pecata_11

охо 5 години това звучи много добре

Bogoizbrania
Bogoizbrania

Ко ти звучи добре? не разбираш ли че се играе маркентигови трикове непрекъснато се сменят интерфеиси, ще има няколко вариянта на сериал ата, а и маи тия 5 г важат само за асемблирана конфигурация а познаи колко хора държат ПЦ 5 г. като го купят нов. В САЩ си ги сменят всяко лято, даже и монитора, така че не им се връзваи толкова.