Seagate SkyHawk AI — твърд диск за системи за видеонаблюдение с изкуствен интелект

0
542

Един от най-големите производители на устройства за съхранение на данни, компанията Seagate Technology, представи твърдия диск SkyHawk AI. Устройството е предназначено за системите за видео-наблюдение, но интересното тук е, че разработчикът позиционира новия си продукт на пазара, като „първият в света твърд диск, създаден специално за системите за видеонаблюдение с изкуствен интелект“.

Това силно изявление на маркетолозите на Seagate е аргументирано от високата производителност и подобреното кеширане при моделите SkyHawk AI. По думите им, новият HDD е чудесен за интензивни изчислителни натоварвания и може да обработва и записва сигнал от голям брой HD-камери, а също е възможно бързото намиране и изтегляне на търсените видео-клипове и отделни кадри. По този начин, Seagate SkyHawk AI ще намери своето приложение в системите за задълбочено обучение, предназначени за разпознаване на лица, анализ на нарушения в поведението и нестандартни ситуации.

Според анализаторите, пазарът на оборудването за видеонаблюдение го очаква бърз растеж. Предполага се, че количеството на доставките на тези системи ще се увеличи с 27,6 милиона броя през 2016 г., до 126 милиона през 2021 година. При това, водеща роля ще играят AI базираните видео-системи.

Устройствата с твърди магнитни дискове Seagate SkyHawk AI са изпълнени в стандартния форм-фактор 3,5 инча, имат обем от 8 TB или 10 TB, а в качеството на интерфейс за свързване се използва SATA 6 Gbit/s. Те могат да работят с 64 поточни данни едновременно и са предназначени за запис на 550 TB информация за година. Обемът на кеш-паметта е 256 МВ. Препоръчителната цена на модела с капацитет от 8 TB е $350, а решението с обем от 10 TB – $450.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари