Sensibo: устройство, което добавя допълнителна функционалност на климатиците

1
24

Sensibo е необикновено устройство, което сериозно разширява възможностите на обикновените климатици. Sensibo изглежда като неголяма бяла шайба, в която са поставени най-различни сензори и модули за безжична връзка. Устройството се закрепва директно върху корпуса на климатика и взаимодейства с него чрез инфрачервена връзка.

Sensibo изпълнява две ключови функции. Първо, той транслира командите, получени от мобилното устройство на собственика и по този начин управлението на климатика може да стане от всяка точка на земното кълбо. Второ, устройството може да измерва температурата и влажността на въздуха, разполага с часовник и таймери, може да разпознава дали има хора в стаята и частично да разпознава времето навън. Sensibo може автоматично да изключва климатика, когато излизате от помещението и да го включва в точно определен час – например 30-40 минути преди да влезете.

Към Sensibo се предлага и специален хъб, към който могат да бъдат включени няколко допълнителни евтини изпълнителни модула, което е удобно в големи помещения, магазини фирми и други. Комплектът Sensibo за един климатик струва $159, а всеки допълнителен модул се предлага при цена 80 американски долара. Продажбите ще започнат през месец януари 2015 година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Butch_bs Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Butch_bs
Butch_bs

Видеото е забавно