Sharkoon Tactix – клавиатура с възможност за индивидуална настройка на всеки клавиш

6
189

Компанията Sharkoon пусна на пазара геймърската клавиатура Tactix, която бе представена на изложението CeBIT 2012 през март. Новият продукт не разполага с допълнителни клавиши, но за сметка на това всеки от 107-те стандартни бутони може да бъде конфигуриран за изпълнение на различни действия с помощта на специално създаден за целта от производителя софтуер. Внимание в клавиатурата привличат намаленият размер на клавиша Backspace и големият Space, както и гумираните сменяеми курсорни клавиши и тези на блока WASD.

Клавиатурата може да разпознава до осемнадесет едновременни натискания на клавишите. Подложката за китките на ръцете също може да бъде свалена. Свързването с компютър се осъществява с помощта на USB кабел с дължина 1,5 метра. Размерите на клавиатурата са 431 х 136 х 24 милиметра.

С помощта на фирмения софтуер на всеки клавиш може да бъде присвоено действие в зависимост от желанието на потребителя – от прости операции в браузъра или плейъра по подразбиране до сложни макроси в офис- и графични пакети или игри. В клавиатурата могат да бъдат запаметени до десет потребителски профили.

Препоръчителната продажна цена на Sharkoon Tactix е 13 евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари