Sharp подготвя пускането на таблет с иновативен дисплей

0
35
Sharp показа таблет, който използва комбинация от две уникални технологии в областта на дисплеите. Таблетът ще бъде готов до 2015 г., въпреки че появата му е планирана чак за 2017 г. Таблетът няма име, но той съчетава в себе си MEMS технологията на Qualcomm и фирмената IGZO на Sharp, която ще позволи на таблета да работи в черно-бял режим, почти толкова дълго, колкото ако има e-ink дисплей.

Основните предимства на IGZO се крият в отсъствието от необходимостта да се обновява информацията при изобразяването на статично изображение, както и подвижността на електроните, превръщайки това решение до голяма степен в класическо, което пък позволява значително да се намали размера на един пиксел или времето за реакция на екрана. MEMS технологията използва околната светлина, която се отразява, вместо класическата подсветка на дисплея.

Комбинацията от тези технологии трябва да осигури високо качество на възпроизвеждане на цветовете, малко време за реакция и едновременно ниска консумация на електроенергия. Особено ефективен режима за пестене на електроенергия ще стане, когато дисплея работи в черно-бял режим.

Таблетът, който компанията се готви да пусне, няма нищо друго забележително, освен новия екран – той е 7-инчов с резолюция от 1280×800 пиксела и процесор на компанията партньор Qualcomm, макар и не най-новото решения Snapdragon 800, а в качеството на операционна система ще се използва Android 4.4 KitKat. Устройството ще получи стандартен набор от безжични интерфейси, както и защита от проникване на влага и прах. Таблетът ще стане достъпен по магазините през първата половина на 2015 г., но не е ясно на кои пазари и дали ще е достъпен за обикновените потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за