Sharp разработи MID на базата на ОС Linux Ubuntu

0
17

В допълнение към моделите JN-DK01 и IS01, компанията Sharp подготвя за пускане новото мобилно интернет-устройство (MID) NetWalker PC-T1, което няма налична вградена хардуерна клавиатура.

Устройството притежава 5-инчов сензорен дисплей с резолюция 1024×600 точки и процесор Freescale i.MX515, а обемът на вградената памет не се съобщава, но е известно, че за съхранение на данни, потребителят ще трябва да използва карта памет MicroSD. Новият модел ще бъде снабден с интерфейс USB за връзка с компютър, като в допълнение ще бъдат реализирани и технологиите Bluetooth и Wi-Fi 802.11b/g.

MID Sharp NetWalker PC-T1 ще бъде под управлението на операционната система Linux Ubuntu 9.04 и ще притежава англо-японски речник. На собственикът на описаното устройство ще му бъде предложен достъп до фирмения магазин за електронни книги на Sharp, в който са налични повече от 25 хиляди книги. Капацитетът на вградената акумулаторна батерия е достатъчен за 6 часова работа на устройството, а размерите му са 150,0×90,0×18,0~21,3 мм.

Отбелязва се, че MID Sharp NetWalker PC-T1 ще бъде пуснат в продажба в края на месец май, на препоръчителна цена от около $510.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари