4.2 C
София

Sharp ще използват технологията IGZO в бъдещите продукти на Apple

Най-четени

Още през април ви разказахме за една иновативна технология за производство на дисплеи, производство на Sharp. Технологията се нарича IGZO и още тогава прогнозирахме, че тя ще замести Retina Display в бъдещите продукти на Apple. Разбира се, това беше просто спекулация. Компанията обаче потвърди тези прогнози по време на изложението IFA.

Александър Сиволап, продуктовият мениджър на Sharp Electronics Russia, потвърди, че IGZO панели ще бъдат използвани при производството на LCD панели за бъдещите таблети iPad. Що се отнася до iPhone, Сиволап отвърна колебливо. Засега компанията не е взела твърдо решение дали да използва технологията и при смартфоните на Apple.

Иновативното в IGZO е, че тънкият слой от транзистори не е съставен от аморфен силиций (както при LCD дисплеите), а сплав, съдържаща индий, галий и цинков оксид. Този състав позволява създаването на прозрачни и, съответно, енергийноспестяващи дисплеи. Според Сиволап, един такъв дисплей ще консумира с от 25 до 40% по-малко енергия от обикновения LCD дисплей.

Резолюцията на един IGZO екран ще бъде 498ррi. За сравнение, Retina Display при iPhone 4 е „само“ 326 ppi. А Retina Display, както знаем, е дисплеят с най-висока резолюция, който Apple някога са произвеждали. Благодарение на Sharp в бъдеще те ще могат да надскочат себе си и да произвеждат мобилни устройства, с още по-качествени екрани.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини