Shuttle показа блок за външна видеокарта

1
14

Идеята за използването на външна видеокарта, която може да се включи към персонален компютър или ноутбук с малка графична производителност въобще не е нова. По-рано свой вариант на подобно устройство представиха от Fujitsu Siemens, с анонсирането на комплекта състоящ се от ноутбук AMILO Sa 3650 и външната видеокарта AMILO GraphicBooster. Свой вариант за нетбуци и ноутбуци показа и компанията Shuttle, с малък външен блок I-Power GXT External поддръжащ видеокарти, както на ATI, така и на NVIDIA, които се включват към системата с помощта на специален преходник.

Следва да се отбележи, че дизайнът на устройството още не е завършен окончателно, но е известно още, че ще се поддържат видеокарти, както с един така и с два слота. Включването им ще се осъществява посредством специален порт, който на външен вид наподобява HDMI, но той се явява собствена разработка на компанията, което означава, че това устройство ще може да се използва само от ноутбуци на Shuttle.

За нормалната работа на устройството е необходимо установяване на външно захранване, което присъства в комплекта, под индекса I-Power GXT External, което осигурява захранване с мощност 90W, но най-вероятно, ускорителите вградени в ноутбуците ще се окажат по-продуктивни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари