Shuttle пусна серия компактни компютърни системи XS35

1
35

Компанията Shuttle съобщи за разширяването на продуктовата си гама от предлагани компютърни системи с пускането на нова серия от устройства XS35. В рамките на тази серия ще бъдат достъпни както нови системи, така и barebone-системи.

Всичките устройства ще бъдат произведени в компактни форм-фактори с размери на корпусите си 25,2×3,85×16,2 см. Освен това, устройствата ще използват икономичния 2-ядрен процесор Intel Atom D510, работещ на честота 1,66 GHz и притежаващ интегрираното графично решение NVIDIA Ion 2, за нуждите на който е отделена 512 МВ видеопамет от стандарт DDR3. При barebone-системите, потребителите предстои самостоятелно да определят оперативната памет, твърдият диск или SSD-устройството, оптично устройство, а също така и операционната система. В готовите компютърни системи Shuttle от серията XS35 ще бъде налична 2 GB оперативна памет, твърд диск с капацитети 160, 320 или 500 GB и записващо оптично устройство DVD. Устройствата ще се предлагат с предварително инсталирана операционна система Windows 7 в различните й редакции или openSUSE Linux. Освен това, във всички устройства ще присъстват по пет порта USB 2.0, модули за безжични мрежи, мрежови интерфейси Ethernet, интегриран многоканален звуков чип, многоформатен картрийдър и заключване от стандарта на Kensington Lock. За включването на устройствата към монитори са предназначени видео-изходите VGA или VGA + HDMI, като в тези системи ще се използва и интегрирано графично решение NVIDIA Ion 2.

Всичките представени устройства вече се предлагат на територията на Европа. Препоръчителните стойности за barebone-системата XS35 е ?180, XS35GT – ?238, а цената на готовата система под управлението на ОС Windows 7 е ?400.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари