Siemens пуска на пазара нов смарт термостат

0
376
Der neue Smart Thermostat RDS110 von Siemens Building Technologies – auch per App steuerbar. New Smart Thermostat RDS110 from Siemens Building Technologies – also assessable by App.

Направление Сградни технологии на Siemens лансира на пазара нов смарт термостат за управление на жилищно отопление. Инсталацията на термостата RDS110 отнема само няколко минути, като той може да бъде управляван чрез приложение за мобилни телефони.

Термостатът е с вградени сензори за стайна температура, качество на въздуха, влажност и присъствие, като може да бъде комбиниран с външни сензори за температурата или такива за отворени прозорци. Сензорният екран предоставя най-съществената информация, гарантирайки лесна употреба. Символът „Зелен лист” показва дали отоплението работи с максимална енергийна ефективност.

Термостатът е снабден със сензор за присъствие и автоматично превключва в режим на комфорт, веднага щом засече хора в помещението. Седмичните програми за отопление и топла вода за битови нужди са видими в мобилното приложение и могат лесно да се адаптират. Контролът на термостата се извършва чрез мобилно приложение или локален сензорен екран.

Термостатът е свързан към WLAN рутер, чрез който данните се прехвърлят в „облака” на Siemens. Потребителите имат достъп до тези данни чрез мобилно приложение и могат удобно да контролират до 12 термостата през мобилните си телефони. Приложението се предлага на различни езици, включително немски, английски, френски, италиански, испански и китайски.
Смарт термостатът разполага с алгоритъм за самообучение, който определя най-добрата стратегия за достигане на желаното ниво на комфорт при максимална енергийна ефективност. Уредът избира оптималното време за стартиране на отоплението в зависимост от показанията на сензора. В рамките на един ден термостатът настройва стратегията за отопление спрямо стаята и използваните устройства в нея, като така допринася значително за по-ниското енергопотребление и намалява енергийните разходи.

Впечатляващият дизайн на 90-милиметровия сензорен екран съответства на върховата технология, използвана за интелигентния термостат RDS110. Екранът реагира на осветеността в стаята и осигурява оптимална читаемост. Екранът и разнообразните му опции за информация и контрол са напълно защитени срещу неоторизиран достъп.

Термостатът може да бъде инсталиран и въведен в експлоатация за много кратко време. За инсталацията не се изисква WLAN. Интегрирано упътване улеснява пускането в експлоатация, а целият процес завършва в рамките на минути само с няколко действия.

Интелигентният термостат притежава сертификат eu.bac Class AA и отговаря на еко-дизайна Class IV за оптимална енергийна ефективност.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за