Списъкът на продуктите от SilverStone бе попълнен с нов процесорен охладител от серията Argon, който е проектиран с нископрофилен дизайн. Устройството получи търговското наименование SilverStone Argon AR 11 и е предназначено за употреба съвместно с чиповете под сокета от семейството LGA115x. Височината на охладителя е само 47 mm, което позволява монтирането му в компактните системи, базирани на дънни платки със стандартни mini-ITX размери.

Охладителя е с размери от 97 х 94 х 47 мм и включва в конструкцията си успоредно на основата разположен алуминиев радиатор, който се пронизва от четири медни топлинни тръби с диаметър 6 мм, имащи S-образна форма. За подобряване ефективността на решението, тръбите са пресовани в областта на основата, като така са в пряк контакт с повърхността на процесора.

Отгоре върху охладителя SilverStone Argon AR 11 се намира 92-мм вентилатор с дебелина само 15 мм, който се свързва към дънната платка чрез 4-пинов PWM конектор, а скоростта му на въртене е променлива в диапазона от 1200 до 3000 об/мин с максимално генериран шум от 44,5 dВ и нагнетяван въздушен поток до 55,76 CFM.

Устройството може да се справи с топлоотвеждането на до 95 Вата, което прави възможно неговата употреба дори и съвместно с 6-ядрените процесори Intel Coffee Lake-D. Производителят засега не уточнява цената на CPU-охладителя SilverStone Argon AR 11.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари