SilverStone Technology пусна на пазара нископрофилния си CPU-охладител AR04

0
34
Потребителите, които възнамеряват да си конструират малка компютърна система със сигурност няма да подминат устройството, което предлага компанията SilverStone. Става дума за новия нископрофилен CPU-охладител, който по рафтовете на магазините се предлага под търговското име SilverStone AR04. Новото устройство е представител на линията Argon и е с височина само 23 мм, което го прави идеалното решение за използване в HTPC-компютърните системи.

Концепцията на новия охладител включва две 6-милиметрови медни топлинни тръби, които са в пряк контакт с повърхността на процесора. Тръбите излизат от центъра на специална основа в различни посоки, пронизвайки тесен алуминиев радиатор.

В самия топлообменник е монтиран един 80мм вентилатор Sleeve Bearing, който в зависимост от натоварването работи при променлива скорост на въртене в диапазона то 1500 до 3400 об/мин. Максималното ниво на звуковото налягане, генерирано от витлата, достига до 26 dB, а самия вентилаторът може да нагнетява до 48 кубични фута за минута въздушен поток.

Охладителната система SilverStone AR04 се характеризира с линейни размери от 104(Ш) x 95(Д) x 23(В) мм, тегло 133 грама и е съвместима с гнездото Intel LGA115X, а TDP, на което трябва да съответстват охлажданите процесори не трябва да надвишава 65 вата. В момента новият продукт се предлага за $ 26.99.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари