SK Hynix е готова да започне доставките на GDDR6 памет

1
684

Компанията SK Hynix, която е един от най-големите южнокорейски производители на DRAM и NAND памети, публикува своя продуктов каталог, където обявява предварителните продажби на GDDR6 памети. Тоест, производителите на видеокарти могат още сега започнат да закупуват новите графични памети за видеокартите от следващо поколение и осезателно да подобрят производителността и ефективността на графичните карти, в сравнение с GDDR5 памети.

Асортиментът GDDR6 памети на SK Hynix включва два чипа с капацитет 8 Gb (1 GB), обозначени като H56C8H24MJR-S2C и H56C8H24MJR-S0C. И двата варианта на новата памет могат да работят с напрежения 1,35 или 1,25 V. Първият модел осигурява пропускателна способност до 14 или 12 Gb/s, а вторият – до 12 или 10 Gb/s на линия, в зависимост от захранващото напрежение.

Всъщност, подобни са параметрите относно бързодействието на GDDR5X чиповете на американската корпорация Micron Technology, познати от видеокартите GeForce GTX 1080, GTX 1080 Ti и Titan Xp. Но за разлика от тях, с GDDR6 чиповете ще се занимават няколко крупни производителя едновременно, което ще е от полза за всички участници в пазара.

Неотдавна и Samsung обяви, че стартира масовото производство на GDDR6 памети, които са с по-добри параметри от паметите на SK Hynix.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари