fbpx
20.5 C
София

SK Hynix пристъпи към разработването на DDR6 оперативна памет

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Въпреки че оперативната памет DDR5 още не се използва масово нито в потребителските компютри, нито в сървърите, в лабораториите на южнокорейския производител на чипове SK Hynix вече се работи върху стандарта DDR6. Прогнозите са, че новото поколение DDR памети ще предложат скорост за обмен на данните на ниво 12 Gb/s.

Един от научните сътрудници на SK Hynix, работещ върху разработката на новата оперативна памет, каза в интервю за The Korea Herald, че разработването на новата DDR6 памет през следващите пет или шест години.

Ние обсъждаме няколко концепции на следващата след DDR5 оперативна памет. Едната от тях предвижда поддръжка на сегашната тенденция за увеличаване скоростта за обмен на данните. Другата концепция предлага обединяването на DRAM технологиите с технологиите за производство на съвременните системи върху чипа“ – каза служителят на SK Hynix.

Да си припомним, че през месец ноември южнокорейският производител съобщи, че е приключил работата върху 16 Gb DDR5 памети. Едновременно с това бе показана RAM плочката RDIMM DDR5-5200 с капацитет 16 GB, използваща тези чипове памет. Първата партида от новите DDR5 памети бе дадена на „голям производител на чипсети“ за тестове и проби.

Като цяло, наблюдава се тенденция към нарастване на оперативната памет в компютрите. Някои дънни платки вече поддържат до 128 GB, а сървърните дъна – много повече.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини