SLI-конектори ще се появят в края на Септември

0
18

nVidia съобщи, че SLI системи на базата на видеокартите с процесор NV4x ще се появят в края на този месец. Тогава компанията ще предостави необходимите SLI-конектори и ще разработи необходимите драйвъри. Според проведените тестове, използването на две видеокарти в режим SLI увеличава производителността на видеосистемата с 1.8 – 1.9 пъти.

Компанията заяви, че от края на месец Септември ще предоставя SLI конектори на производителите на видеокарти. Напомняме, че в режим SLI могат да работят всички карти от семейството GeForce 6800 и видеокартите GeForce 6600 GT с PCI Express интерфейс. При това в режим SLI могат да работят само две еднакви карти. За да се използва подобна двойка видеокарти трябва и специална дънна платка, която има поне два слота PCI Express x 4. За момента такива са дънните платки на основана на чипсета Intel E7525. Т.е. за момента SLI система може да се използва само в компютър с процесор Xeon. Но в най-скоро време VIA и nVidia трябва да представят своите чипсети за Pentium 4 и Athlon 64, поддържащи две PCI Express видеокарти.

Освен игровите видеокарти, в режим SLI могат да работят и професионални продукти като Quadro FX 1400, Quadro FX 3400 и Quadro FX 4400. Но софтуерна поддръжка за SLI-режим при професионалните видеокарти ще се появи едва през месец Ноември. Препоръча се използването на дънни платки най-малко с два слота PCI-Express x8, въпреки че SLI вероятно ще се реализира на двойка PCI Express слотове, единия от които x16, а другия – x4 или x8

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари