Snapchat започна производството на слънчеви очила с вградена камера

0
153

Екипът на популярния месинджър Snapchat, известен със своите самоунищожаващи се съобщения, представи съвсем неочакван продукт – слънчевите очила Spectacles. Въпреки, че екипът се състои предимно от програмисти, тук не става дума за софтуерен продукт, а за реално електронно устройство – слънчеви очила, в които е вградена камера.

 

Създателите на тези очила считат, че тази камера е идеалното средство за създаване на материал за раздела Memories (спомени) в Snapchat. Безжичната камера заснема 10-секундни видеоклипове и ги качва в в смартфона чрез безжична Bluetooth или Wi-Fi връзка. Видеото се предава директно в приложението Snapchat. Когато камерата работи, започват да светят двата светодиода, поставени на рамката, за да знаят околните, че ги снимат.

 

Видеото се заснема в специален формат, при който смартфонът ниже да се завърта хоризонтално и вертикални, без да се появяват грозните черти отстрани или други подобни неприятни ефекти.

 

Производителят подчертава, че едно зареждане на акумулаторната батерия е достатъчно за един ден работа на очилата Spectacles. Продажбите на слънчевите очила Spectacles с вградена камера започват тази есен при цена $130. Предлагат се модели с три различни цвята на рамките и стъклата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари