fbpx
14.2 C
София

Snapdragon 8c и 7c: нови SoC за Windows 10 за ARM процесори

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

В последния ден на ежегодното събитие Snapdragon Tech Summit 2019 компанията Qualcomm представи новите системи върху чипа Snapdragon 8c и 7c за новото поколение лаптопи с операционната система Windows 10 за ARM процесори.

Да си припомним за неособено успешните засега лаптопи от клас Always Connected PC, базирани на специална версия на ОС Windows 10, които са една интересна алтернатива на мобилните компютри с х86 чиповете на Intel и AMD. Тази нова екосистема се развива от Microsoft и Qualcomm от края на 2017 година. Първите три лаптопа от този тип не станаха особено популярни, предимно заради високата си цена. Новите SoC Snapdragon 8c и 7c са направени именно с тази цел – да намалят цените на тези лаптопи.

Snapdragon 8c заменя добре познатия чип Snapdragon 850. В същото време Snapdragon 7c е нова система върху чипа от начално ниво, която е предназначена за мобилни устройства, които да се конкурират с бюджетните лаптопи с х86 процесори и ОС Windows 10.

Qualcomm заяви, че Snapdragon 8c има с 30% по-висока производителност в сравнение със Snapdragon 850. Новата SoC включва Kryo 490 ядра, графичния ускорител Adreno 675, и 2 Gb/s модем Snapdragon X24 LTE. Производителите могат да допълнят комплекта с новия модем X55 5G от Snapdragon 865 платформата.

Snapdragon 7c е малко по-слаб: 8 Kryo 468 ядра, графика Adreno 618 и модема X15 LTE. Тук 5G опцията е недостъпна. Този чип увеличава производителността с 25% и двойно намалява консумацията в сравнение с бюджетните х86 лаптопи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини