Sol Computer подготвя нетбук и таблет с 10-инчови дисплеи Pixel Qi

0
17

Американската компания Sol Computer представи официално две преносими устройства с дисплеи Pixel Qi – Sol Netbook и Sol Tablet. И двата нови продукта са снабдени с 10,1-инчови екрани, а като софтуерна платформа в тях се използва Windows 7. Ще отбележим, че независимо от високата цена на дисплеите Pixel Qi, на които се пада значителна част от общата стойност на продуктите, различните производители на електроника постепенно започват да използват тази технология в своите разработки – достатъчно е да си спомним 10-инчовия нетбук SunBook от Clover Systems.

Дисплеите Pixel Qi могат да работят в няколко режима в зависимост от конкретната задача. Например, при преглед на филм или фотография се използва стандартно цветно изображение, а при работа с текст потребителят може да превключи в черно-бял режим без подсветка, което позволява не само икономия на енергия от акумулаторната батерия, увеличавайки по този начин времето за автономна работа на устройството, но и прави изображението лесно четимо при ярка слънчева светлина.

Що се отнася до самите представени продукти, то нетбукът Sol Netbook струва $ 749 и притежава доста стандартни характеристики, в това число процесор Intel Atom N455 с тактова честота 1,66 GHz, 2 GB оперативна памет, твърд диск с обем 250 гигабайта и резолюция на екрана 1024 х 600 пиксела. Теглото на устройството е 1,22 килограма, а с енергия го захранва 6-клетъчна батерия с капацитет 4 400 mAh.

Интересен факт е, че на изображенията на сайта на производителя нетбукът Sol Netbook е показан с логото на Samsung. Що се отнася до таблета Sol Tablet, за който Sol Computer иска $ 1 099, то той може да се похвали със същия процесор Intel Atom N455 с тактова честота 1,66 GHz, 1 GB оперативна памет и два USB порта, както и със система за регулиране на ориентацията на екрана. Налице е 3-клетъчна батерия с капацитет 3 100 mAh, а теглото на продукта е около 900 грама.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за