SolidRun ClearFog Base: модулен рутер със SoC Marvell Armada

0
41

Компанията SolidRun е известна със своите мобилни устройства, предимно маршрутизатори и рутери, като този път представи системата ClearFog Base, която може да стане база за самостоятелно сглобяем маршрутизатор с възможностите на пълноценно мрежово хранилище. Устройството се състои от дънна платка, на която се поставят MicroSoM модули с процесор, памет и други компоненти.

 

Използвана е системата-върху-чипа Marvell Armada 388 с две ARM Cortex A9 процесорни ядра с тактова честота до 1,6 GHz. Този чип се използва и в пълноценните Network Attached Storage (NAS) с поддръжката на PCI-e 2.0, Gigabit Ethernet и SATA. Новото устройство SolidRun ClearFog Base също поддържа някои от тези възможности: един mPCIe слот, SFP конектор, два Gigabit Ethernet порта и M.2 2242 слот. Поддържат се още SATA, USB 3.0, GNSS и 3G. На основната платка има слотове и за USB 3.0 и microUSB портове.

 

 

В предлагания от SolidRun модел е инсталирана 1 GB оперативна памет, постоянната памет е външен microSD флаш-диск (опционално 4 GB eMMC). Захранването се осъществява от външен източник с напрежения 9-32 V. За операционна система може да се използва Linux с ядро 3.x, OpenWRT или Yocto.

Цената на SolidRun ClearFog Base без корпуса стартира от $90. Максималната конфигурация струва $117.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за