Sonic Blocks е първата безжична модулна акустична система

0
12

Модулните системи се асоциират предимно със смартфоните, но в сайта за потребителско инвестиране Indiegogo се появи нов проект за създаване на модулни звукови колони. Системата се нарича Sonic Blocks, а нейните автори я наричат „първата в света модулна безжична звукова система“. Генералният директор и основател на едноименната компания Скот Уилкър (Scott Wilker) каза, че модулната структура на някои смартфони дава голяма гъвкавост в създаването на най-подходящото за конкретния потребител мобилно устройство. А Sonic Blocks дава същата свобода на избора при звуковите колони.

 

Базовата версия на Sonic Blocks струва $199 и включва усилватели, модул за дистанционно управление, високоговорители за високи, средни и ниски честоти. Потребителите могат да закупуват допълнителни високоговорители, които ще имат различна цена, а тяхната продажба ще започне след излизането на Sonic Blocks на пазара. В базовия вариат е включена и акумулаторна батерия с капацитет, достатъчен за 15 часа автономна работа.

 

Създателите на тази система препоръчват използването на специалното приложение, създадено за Sonic Blocks, което работи с iOS и Android.

Идеята Sonic Blocks изглежда интересна и навярно ще даде възможност за сглобяване на собствени субуфери и качествени колонки за средни и високи честоти с най-подходящите за всеки потребител параметри.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за