fbpx
-11.2 C
София

Sony: Битката между PlayStation 4 и Xbox One е нещо като маратон, а не спринт

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Победителят от съревнованието между PlayStation 4 и Xbox One ще се определи в дълъг период от време, а не непосредствено след премиерите на двете конзоли. Така смята директорът на филиала на Sony към Великобритания Фергал Гара.

В интервю за Eurogamer ИТ експертът сподели, че вярва в успеха на конзолата на неговата компания, но едновременно с това допълни, че всички в Sony са наясно, че ноември само ще постави началото на битката с Xbox One на Microsoft. Победителят от крайната битка обаче ще бъде определен в дълъг период от време много след дебюта на двете конзоли.

„Ако това е война, както мнозина обичат да я наричат, то тогава тя наподобява маратон, а не спринт” сподели Гара. „Вярваме, че дебюта на PS4 ще е успешен, но все пак осъзнаваме, че това е едва началото. Трябва непрестанно да продължим да усъвършенстваме продукта си, ако искаме да спечелим крайната победа.”

Директорът на отдела във Великобритания допълни още, че Sony има история в правенето именно на това. PlayStation 3 се появи на пазара 16 месеца след дебюта на Xbox 360, но все пак успя да се продаде повече пъти в световен мащаб, отколкото продукта на Microsoft. Според Гара това е било резултат от „големи усилия”, които екипът ще употреби и при PS4.

„Важно е да започнеш добре и да поддържаш това темпо. PS4 е платформа, която може да се развива. Ще е чудесно да запишем добри резултати в първия ѝ ден на пазара, но е далеч по-важно конзолата да е все толкова добра и на втората, че дори и третата година. Така се печели крайната победа в битката с Microsoft” заяви ИТ експертът.

И PS4, и Xbox One ще дебютират през ноември.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини