Sony готвят 84-инчов 4К телевизор?

5
32

Говори се, че Sony ще представят нов огромен телевизор на тазгодишното издание на изложението IFA. От Cnet.com имат сведения, че това ще е 84-инчов LCD модел, чийто екран ще поддържа 4К резолюция. Ако слуховете се окажат верни, това ще бъде най-големият телевизор, който японската компания е произвеждала някога за масовия пазар.

Както може би знаете, под термина 4К се има предвид резолюция на екрана от 4096х3072, което е около четири пъти повече от резолюцията на стандартните 1080р HD телевизори. Оттам идва и името й. Според слуховете, 4К телевизорът на Sony ще има странично осветление (което означава, че ще бъде тънък) и тонколони, които ще могат да се изваждат.

Що се отнася до дизайна, анонимните източници твърдят, че той ще е в „ретро стил с модерен завършек“. Повече данни за телевизора, за съжаление, не са известни. Преди няколко дни от сайта Boy Genius Report също докладваха за подобен телевизор от Sony с цена $30 хиляди, но дали става въпрос за същия модел, не е ясно.

Едно е сигурно – дали ще представят 4К телевизор на IFA или не, от Sony със сигурност обмислят да стъпят на този нов пазар. Не случайно те продават различни продукти, поддържащи такава резолюция, сред които Blu-ray плейър, проектор и професионални фотоапарати. Освен това, от доста време насам те представят прототипи на 4К телевизори по различни изложения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари