9.7 C
София

Sony и Panasonic обмислят партньорство в производството на OLED телевизори

Най-четени

Тънките OLED телевизори впечатляват не само с дизайна, но и с възможностите си, но все още те са прекалено скъпи за повечето потребители. Това може да се промени с потенциалното партньорство между две от водещите компании за производство на телевизори – Sony и Panasonic. Говори се, че двете фирми обмислят взаимното производство на по-евтини OLED модели.

На сравнително новия пазар за OLED телевизори все още не може да се каже,че има водещи играчи, но Samsung и LG вече направиха първите стъпки в тази посока. Двете фирми скоро ще пуснат първите си 55-инчови OLED модели, които бяха представени за първи път на тазгодишното издание на CES. Макар че цените на въпросните модели все още не са обявени, специалистите очакват стойности от порядъка на $9 хиляди.

Sony, разбира се, също имат малък опит на този пазар. Още на CES 2008 те показаха на събралата се публика първия си 11-инчов OLED телевизор, който се превърна в един от гвоздеите на цялото изложение. Въпреки това, телевизионният им бизнес, като цяло, не върви особено добре. Наскоро те признаха, че ниските продажби на телевизори Bravia са докарали компанията до една от най-големите загуби в историята им.

Може би в един такъв момент, партньорство с Panasonic ще им дойде доста добре. Ако двете компании наистина успеят да създадат OLED телевизори, които да се съревновават по качество с тези на конкурентите им, но да се предлагат на по-достъпни цени, ще спечелят както те, така и потребителите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини