Sony обещава редизайн на потребителския интерфейс на PS5

0
2069

Миналата седмица Sony най-накрая разкри дългоочакваната и обгърната в мистерия нова конзола Playstation 5, която се откроява с модерен и елегантен дизайн; и най-вече с хардуер, който ще направи гейминга още по-приятен отпреди. Вицепрезидента на UX дизайн отдела на Playstation Мат Маклорин хвърли малко повече светлина по отношение на потребителския интерфейс, описвайки новия софтуер идващ с конзолата като “много интересна еволюция на операционната система.”

Маклорин заяви, че операционната система на PS4 ще бъде “напълно преработена и потребителския интерфейс ще представи някои нови концепции”, пише в Linkedin публикация.

“Имайки предвид, че става въпрос за потребителски интерфейс, то практическия му потенциал идва на първо място. Въпреки това, ще има изцяло нов визуален език и преработен интерфейс”, обяснява Маклорин. Новата PS5 операционна система е “по-скоро изтънчена отколкото наперена, въпреки това нито един пиксел не е оставен недокоснат”, добавя той.

Маклорин сподели, че екипа скоро ще разкрие новата операционна система. Освен това, той загатна, че “може би” ще има промени в интерфейса на началния екран, но не дава по-конкретни подробности. 

Междувременно, Microsoft пък прави точно обратното. Вместо тотален редизайн, компанията по-скоро се фокусира върху пригодяването на интерфейса на Xbox One към Xbox Series X с цел да бъде колкото се може по-разпознаваем. Разбира се, Series X ще представи подобрения и ъпдейти, но без да внася радикални промени.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари