Sony подаряват 4К филми на всеки закупил 4К Ultra HD телевизора им

0
119

Sony планират да използват съдържанието от отдела си Sony Pictures Entertainment, за да стимулират продажбите на новия си телевизор XBR-84X900 84″ 4K Ultra HD TV. От компанията споделиха в публикация в блога си, че всички, които си купят модела ще получат заедно с него няколко пълнометражни филми с 4К резолюция.

С тази „промоция“ те предлагат решение на един от най-големите проблеми свързани с купуването на телевизори от последно поколение – липсата на съдържание. Същият проблем забавя налагането на 3D телевизори в дома, тъй като все още няма достатъчно добре развит пазар за 3D филми. Подобна бе и ситуацията с HD съдържанието: HD телевизорите се продават от години, но едва сега можем да говорим за достатъчно наличие на адаптирано за екраните им съдържание.

Sony, като цяло, са един от най-сериозните производители на 4К продукти. Освен 4К телевизори, те произвеждат и 4К камери. Да не забравяме също, че се занимават и със снимане и дистрибуция на филми. Накратко, те имат контрол върху целия канал, започващ от производството на хардуер и завършващ до предлагането на съдържание за този хардуер.

На този етап не е ясно кои точно ще са филмите, но от Sony уточниха, че става въпрос за пълнометражни холивудски продукции. Разбира се, съвсем отделен е въпросът дали няколко филма ще оправдаят пръскането на $25 хиляди за 4К телевизор.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари