Sony представи проектор с 4K HDR резолюция

1
251

Към днешен ден 2К резолюцията вече не е достатъчна и се използва едва ли не само в смартфоните. В домовете все по-активно се внедрява 4K HDR стандартът, който обединява не само четворно по-голяма разделителна способност в сравнение с 1080р, но и значително по-широк цветови диапазон. За да подпомогне внедряването на новия стандарт Sony представи проектора за домашно кино VPL-VW675ES.

 

Това е един от първите проектори в света с поддръжката на Hybrid Log-Gamma (HyLG) за поточни служби с HDR видео. Устройството поддържа и стандарта HDR10, което означава, че е съвместимо с онлайн-услугите на Amazon и Netflix, както и с 4К Blue-Ray плеърите.

Яркостта на лампата достига 1800 лумена с време за гарантирана работа 6000 часа. Динамичният контраст е на ниво 350 000:1. Производителят подчертава тихата работа на устройството благодарение на специалната охладителна система.

 

Новият проектор поддържа видео с резолюция 4К и кадрова честота както 30, така и 60 Hz. Sony отбеляза високото качество на изображението, което се постига чрез използване на SXRD панели със собствена 4К резолюция, при които не се налага никаква манипулация на пикселите. Технологията Motionflow минимизира размитостта при бързата смяна на кадрите, а енджинът Sony TRILUMINOS осигурява точното изобразяване на цветовете.

Продажбите на проектора Sony VPL-VW675ES започват от месец ноември при цена $15 000.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари