Sony представи прототип на „електронна тетрадка“ във формат A4

0
732

В глобалната мрежа се появиха снимки и видео, показващи прототип на таблет с електрофорезен екран с диагонал 13,3 инча (формат A4). Разработката, представена по време на изложението EDIX в Токио, е предназначена за използване в образователни институции.

Прототипът на „електронната тетрадка“ е първото устройство, в което е използван гъвкавият дисплей E Ink Mobius, разработен от E Ink в сътрудничество със Sony. С цел осигуряване на гъвкавост вместо стъкло в дисплея е използвана пластмасова основа, което оказва положителен ефект както върху неговата здравина, така и върху масата му – екранът с резолюция 1200 x 1600 пиксела тежи само 60 грама. Очаква се серийното производство на този тип екрани да започне до края на текущата година.

Прототипът засега работи само с PDF-файлове. Потребителят може да внася промени в документа с помощта на стилус и да съхранява резултатите в паметта на устройството или в карта с памет във формат microSD. Таблетът разполага и с безжичен адаптер Wi-Fi.

Прототипът на таблета-„тетрадка“ тежи 358 грама, а дебелината му е 6,8 милиметра. Според разработчика, с едно презареждане на акумулаторната батерия устройството може да работи в продължение на около три седмици. Появата на търговската версия на базата на показания прототип се очаква до края на годината.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари