Sony представя MASTER сериите 4K HDR телевизори

1
1793
Обявени от производителите за най-добрите при качество на картината в домашна среда – AF9 OLED и ZF9 LCD телевизори

Sony Europe представи две нови серии телевизори, които предлагат безпрецедентно качество на картината благодарение на използването на множество патентовани технологии и решения и най-вече – новото поколение процесор за обработка на изображението X1 Ultimate.

Новите AF9 OLED и  ZF9 LCD телевизори са част от сериите MASTER – наименование, което Sony дава ексклузивно на моделите си с най-високо качество на картината.

Целта на компанията е да създаде телевизори, които точно и прецизно да предадат истинските творчески представи на създателите на съдържание, и затова сериите MASTER предлагат качество на картината близко до професионалните монитори в студиата за монтаж и обработка на игрални филми, обявиха от Sony.

Тези продукти са създадени да отговарят на много строг набор от критерии за качество на образа от най-опитните видео инженери в Sony. Компанията вярва, че водещата серия MASTER предлага възможно най-качествената картина в домашна среда.

И двата модела телевизори AF9 и ZF9 от сериите MASTER са оборудвани с ново поколение процесор за обработка на картината X1 Ultimate

Този процесор играе основната роля в предоставянето на реалистична картина при тези серии телевизори. Благодарение на дългогодишната си история и опит в разработването на професионални фотоапарати, камери и монитори, Sony знаят, че прецизността при изработването на фини компоненти за обработката на сигнала води до видима разлика при цялостното изображение.

Процесорът X1 Ultimate може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината чрез новата технология Object-based Super Resolution на Sony за изключителна точност и детайлност. Също така, Object-based HDR remaster е значително подобрен и сега позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-добра дълбочина, точна текстура и цялостно по-реалистична картина.

В исторически план, Sony винаги са работели с професионалисти. Със Sony Pictures Entertainment създаването на режим на картина, който да отговаря на критериите на създателите на филми, през 2000 г. до скорошната стандартизация на HDR и използването му за създаването на филми.

Сега за сериите MASTER, в партньорство с Netflix, Sony въвежда режима “Netflix Calibrated Mode”.

Тази уникална функция е специално разработена, за да изобрази същото качество на картината като при оригинален студиен видео файл за телевизия, за да се запазят творческите представи и визия на създателите на продукцията. С един клик в настройките на менюто, режимът Netflix Calibrated Mode на телевизора възпроизвежда кадрите прецизно и точно и любителите на развлеченията вече могат да се наслаждават на това преживяване, когато гледат любимите си телевизионни сериали, филми, документални филми и др. в платформата Netflix.

Също така, сериите MASTER поддържат и CalMAN – водещ в индустрията софтуер за калибриране на дисплея от Portrait Displays. CalMAN се използва широко от професионалистите като инструмент за осигуряване на качествен контрол съгласно стриктните изисквания от създателите на съдържание за излъчване, производство и постпродукция. Този софтуер елиминира и проблема за поддържане на качеството на картината през целия живот на телевизора.

Иновации в картината, звука и дизайна при телевизорите

Флагманът AF9 е оборудван с Pixel Contrast Booster – оригинален Sony контролер за управление на OLED панели. Той увеличава максимално динамичния обхват, като разширява областта на възпроизвеждане на цветовете при висока яркост. Изображенията са подобрени с допълнителни детайли и текстура.

OLED телевизорът AF9 е с най-високо качество на звука в този клас благодарение на новата технология Acoustic Surface Audio+. Acoustic Surface бе представена за първи път миналата година с получилата високо одобрение серия A1, последвана от серията AF8 тази година.

Подобрената система Acoustic Surface Audio+ е с допълнителен акустичен източник в центъра на екрана и канал за допълнителен субуфер – резултатът е 3.2-канална звукова система. Допълнителният централен акустичен източник действа по същия начин като централните високоговорители, скрити зад акустично прозрачните екрани в кината.

С трите акустични източника и двата субуфера, които са обърнати настрани, AF9 създава богато звуково поле, което значително подобрява визуалното изживяване. Също така, AF9 има режим, който позволява на Acoustic Surface Audio+ да се използва като централен високоговорител на система за домашно кино.

Със своя OLED дисплей, моделът AF9 предлага майсторски синтез на звук и картина, „опаковани“ в монолитен, елегантен дизайн – екран със стойка в задната част за по-голяма стабилност. Неговите форма и материали създават усещане за мекота, благодарение на заоблената рамка и задна стойка, покрита с текстил. Това придава на AF9 силно визуално присъствие, което в същото време се вписва елегантно в обкръжаващата го среда.

LCD телевизора ZF9 се отличава с новият X-Wide Angle – по-широк зрителен ъгъл, който намалява цветовите промени при гледане на екрана извън оста, така че цветовете остават непроменени, независимо от позицията на зрителя и картината запазва качеството си, независимо от ъгъла, от който се гледа.

В комбинация X-Motion Clarity, която намалява размазването на движещи се обекти без това да се отразява на яркостта на екрана, моделът ZF9 успешно се справя с предизвикателствата, с които повечето LCD телевизори не успяват.

Рамката на ZF9 е черна, подобна на тази при DSLR фотоапаратите, и контрастира рязко с металната визия на останалата част на телевизора.  Минималистичният дизайн на телевизора обхваща и излятата алуминиева стойка.

И AF9, и ZF9 сериите са базирани на Android TV, което позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др

Функцията „Гласово търсене“ осигурява възможност за изключително лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.

MASTER серия 4K HDR OLED телевизори AF9 (модели 55” и 65”)
 • ОLED екран с Pixel Contrast Booster. 8-те милиона самоосветяващи се пиксела и оригиналния Sony контролер за управление на OLED панели предоставят изключително завладяващо визуално изживяване, благодарение на безпрецедентните черни нюанси, автентичните цветове и широкия зрителен ъгъл.
 • Процесорът за обработка на картината X1™ Ultimate гарантира съвършеното 4K HDR зрително изживяване, благодарение на следните технологии: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и Dual database processing.
 • Acoustic Surface Audio+™ създава богато звуково поле с помощта на три акустични източника и два субуфера, насочени настрани, което значително обогатява визуалното изживяване.
 • Режим Netflix Calibrated Mode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрация на CalMAN.
 • Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
 • Android TV™ – позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 • Минималистичен дизайн с меки форми и детайли: монолитен екран със стойка на гърба.
 • Поддържа следните HDR формати: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
MASTER серия 4K HDR LCD телевизори ZF9 (модели 65” и 75”)
 • Процесор за обработка на картината X1™ Ultimate, гарантиращ съвършеното 4K HDR зрително изживяване с помощта на следните технологии: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и Dual database processing.
 • X-Wide Angle ограничава до минимум промяната на цветовете при гледане на екрана отстрани и пресъздава реалистични тонове и нюанси, независимо от позицията на зрителя.
 • Full-array LED подсветка за ултра висок контраст.
 • X-Motion Clarity™ запазва бързите сцени с движение ясни и блавни. Движещите се образи се контролират прецизно за минимално замъгляване. Дори при бързо движещите се кадри картината се запазва ясна и не губи от яркостта си.
 • Режим Netflix Calibrated Mode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрация на CalMAN.
 • X-tended Dynamic Range™ PRO за по-добър контраст, като прецизно балансира излъчването на светлина по целия екран, затъмнявайки конкретни области и подсилвайки други. Разполага с диапазон на яркост, който е три пъти по-голям от този на стандартен телевизор с LED подсветка, и подобрява съдържанието от всякакъв източник до почти HDR качество с по-широк диапазон на яркост.
 • Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
 • Android TV™ – позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 • Умно решение за скриване на кабелите
 • Поддържа следните HDR формати: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Палеустиниец
Палеустиниец
3 години

Аааа не
Като видях тази боза на Нетфликс – Изгубени в космоса (сериала) – не
По-малоумен сериал няма. Е ако си на 5-6 години може и да става