Sony пуснаха първия проектор за домашно кино с 4К резолюция

0
15

По време на изложението CES през 2010 година Panasonic представиха за първи път 152-инчов плазмен телевизор с 4К резолюция. Две години по-късно Sony ще останат в историята като първата компания пуснала на пазара проектор за домашно кино с резолюция четири пъти по-голяма от тази на HD дисплеите.

Моделът VPL-VW1000ES поддържа 3D и може да проектира екран с резолюция 4096 x 2160. Размерът на този екран може да варира от 60 до 300 инча по диагонал. Проекторът може да се свърже с други устройства посредством два HDMI порта, mini D-sub порт и Ethernet порт.

Безспорно с такъв проектор бихме могли да пресъздадем атмосферата на киносалона в домашна обстановка. Има обаче няколко проблема. Първият, както сигурно сте се досетили, е цената. Проекторът ще се продава за $26 хиляди.

Другият проблем е със съдържанието. 3D съдържанието е малко, но 4К съдържанието е още по-малко и трудно достъпно. Sony са предвидили този проблем като са направили проектора способен да излъчва образ с HD резолюция или стандартно 2D видео. Но все пак ако ще гледате само такова съдържание, можете просто да си купите по-евтин проектор. За хората, които възнамеряват да гледат 3D филми у дома, Sony препоръчват техните 3D очила TDG-PJ1, които се зареждат чрез USB.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за