Sony DPT-RP1: 13,3-инчов таблет с E Ink дисплей с висока резолюция

0
138

Японската корпорация Sony анонсира нов таблет с E Ink дисплей с размер на диагонала 13,3 инча. Най-характерната черта на новия портативен компютър е именно дисплеят с електронно мастило и висока резолюция.

Сензорният дисплей на таблета Sony DPT-RP1 предлага резолюция от 2220х1650 пиксела и може да показва монохромно изображение с 16 нива на сивия цвят. Поддържа се работата със стилус, който дава възможност за вмъкване на текстови забележки, да се рисуват скици, схеми и други.

Новият таблет на Sony се базира на четириядрения процесор Marvell IAP140 с 64-битова архитектура и разполага с 16 GB флаш диск, от които за потребителя са достъпни 11 GB. Налични са Wi-Fi, Bluetooth и NFC модули за безжична връзка, както и стандартен Micro USB порт.

Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет, достатъчен за 30 дни автономна работа, при условие, че устройството се използва по един час на ден.

Габаритните размери са 224 x 302.6 x 5.9 милиметра, което е малко повече от стандартен A4 лист хартия, като дебелината е колкото 30 листа копирна хартия. Устройството тежи 349 грама.

Продажбите на таблета Sony DPT-RP1 ще започнат първоначално в Япония на 5-ти юни тази година при цена $700.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за