Sony MP-CL1A: пикопроектор, който може да формира 120-инчови изображения

1
160

Sony представи на пазара миниатюрния мобилен проектор MP-CL1A. В устройството се използва технологията Laser Beam Scanning (LBS), благодарение на която не се налага ръчното фокусиране на изображението.

 

Резолюцията на новия пикопроектор е 1920х720 пиксела. Устройството формира изображение с размер на диагонала до 120 инча при разстояние 3.7 метра от екрана или стената. При намаляване на разстоянието до 1,2 метра, максималният размер на изображението е 40 инча. Контрастът е в пределите на 80 000:1.

 

Проекторът разполага с HDMI интерфейс за включване на външни източници на видеосигнал и Wi-Fi модул за безжична връзка с външни компютърни системи. Допълнителният Bluetooth контролер е особено подходящ за включване на безжична аудио техника. Налично е и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

 

Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3400 mAh, който е достатъчен за два часа автономна работа. Панелът, който покрива оптиката на устройството може да се използва като подставка. Габаритните размери са 15 × 7,6 × 1,3 сантиметра при тегло едва 210 грама.

Продажбите на пикопроектора Sony MP-CL1A започват през месец октомври тази година при цена около $400. Предлагат се модели с бял и черен цвят на корпуса.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари