Soraa представи ново поколение LED лампи

1
30

LED лампите са незаменими, когато става въпрос за пестене на енергия и всеки дом разчита първо на подмяна на крушките при стартиране на алтернативен природосъобразен режим с по-нисък разход на енергия. LED лампите, които можем да открием днес на пазара имат различен коефициент на енергоефективност, но изглежда, че компанията Soraa иска да намали максимално сметката за електричество с новия си модел MR 16.

MR 16 е всъщност първия продукт на новата компания и неговата цел е да замести 50-ватовите халогенни лампи. Неговата мощност е 12,5 W, като осигурява много по-силна светлина от стандартните модели на пазара. Това се дължи главно на химичния състав на материалите използвани при новата лампа. Soraa използват допълнителен слой от галиев нитрид и субстрат от същото вещество, за разлика от стандартния метод, при който се използва кристал на галиев нитрид, синтезиран върху сапфирен субстрат.

Новата технология следва да осигурява повече светлина от един източник, като се намалява максимално загубата на топлина и се удължава живота на самата лампа. Разбира се, по-високата ефективност на което и да е ново устройство на пазара, особено при представяне на подобрена технология, означава и по-висока цена. Това би имало отрицателно въздействие при оценката на финалния продукт, тъй като замяната на старите с нови лампи невинаги изглежда добра инвестиция още в самото си начало. Много бизнесмени и собственици на обществени заведения биха предпочели да закупят по-нискоефективни LED лампи за сметка на цената им. MR 16 ще се появи на пазара най-късно до май месец, но все още не е ясно каква крайна цена са избрали Soraa.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари