Stella Mira – микрокомпютър на базата на Android

0
36

Компанията Stella Mira представи своята първа разработка – едноименен микрокомпютър, работещ под управлението на операционната система Google Android. Според разработчиците, размерите на компютъра са сравними с тези на обикновен USB-стик, а изборът на операционна система не е ограничен само до Android. При желание на устройството може да бъде инсталирана Ubuntu, Fedora или всяка друга Linux-дистрибуция, дори с най-високи системни изисквания.

Микрокомпютърът Stella Mira е оборудван с процесор Cortex A8 с архитектура ARM и 1 GB оперативна памет. Производителят не съобщава допълнителни подробности за конкретния използван в устройството чипсет, но най-вероятно се касае за Allwinner A10, намерил приложение в редица други свръхкомпактни компютри. Stella Mira ще се продава чрез онлайн магазини и аукциони, като вече е определена и продажната цена на новия продукт – 130 щатски долара. Доставките на първите партиди ще стартират на 27 август.

Останалата част от оборудването на Stella Mira включва три USB порта, мрежова карта и слот за карти с памет във формат microSD. Последните вероятно ще се използват като устройство за съхранение на информацията, тъй като поне за момента не е налична информация за вградена памет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари