Surface Neo и Surface Duo: Защо два екрана са по-добри от един?

1
264

Microsoft обяви, че е провела серия от задълбочени тестове и експерименти с доброволци със своите устройства Surface Neo и Duo с двоен екран, като заключенията са, че двата екрана помагат на потребителите да бъдат по-продуктивни работата си.

Както съобщават от портала MSPoweruser, Walking Cat са намерили все още необявен видео клип на Microsoft и са го публикували в социалната мрежа Twitter. В него са показани някои от тестовете, които Microsot са провели в хода на разработването на своите устройства с двоен екран, включително и сканиране на мозъка и електромиография (наблюдение на електрическата активност в зоната на предмишницата).

Както е видно от видео клипа, Microsoft са измерили напрежението в ръката на потребителя, когато държи устройството, за да се опитат да установят колко лесно и уморително е за потребителите да работят с лаптоп с два успоредни екрана.

От компанията също са направили мозъчни сканирания и тестове по време на използване на Surface Neo и Duo от различни доброволци, откривайки по-големи нива на неврална активност и повече активни области на мозъка, които се използват по време на работа с тези устройства с двоен екран, в сравнение с традиционните лаптопи с един екран.

Повишаване на производителността

Предположението на база на заключителните резултати е, че хората могат да бъдат по-продуктивни с помощта на устройство с два екрана, въпреки че говорителят във видео клипа на Microsoft подчертава, че това не означава, че някой, който използва лаптоп или друго устройство само с един дисплей не може да бъде продуктивен…

Също така в забележките на проучванията се казва, че измерването на производителността зависи от много фактори, съвършено различни и несвързани с това колко екрана използвате.

Освен това, само защото работата с два дисплея активира повече области от главния мозък, това не значи непременно повишена продуктивност. Може би това е просто резултат от по-големия обем сензитивна информация, която се подава до мозъка, което е пряко свързано с популярната многозадачност, с която са привикнали много потребители, за която е спорно дали води до по-висока продуктивност при работа или точно обратното.

Освен това, някои от коментиращите под публикацията в Twitter спекулират, че освен повишена продуктивност, резултатите също могат и да значат по-голямо натоварване по време на работа с повече от един екран.

Каквито и да са крайните изводи обаче, едно е особено важно да бъде отчетено тук – изглежда Microsoft изключително внимателно изследва как устройствата, които подготвят влияят върху работата на потребителите и доколко ползотворни са те за целите им – действие, което обещава едно ново маркетингово поведение от производителите на потребителска електроника.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари