Surface Studio: първият десктоп компютър на Microsoft

3
315
На голямата вчерашна презентация Microsoft представи своя първи десктоп компютър тип всичко-в-едно. Това е Surface Studio, за който през последните месеци се появи немалко неофициална информация. Новият универсален компютър определено е предназначен да конкурира iMac на Apple и е много подходящ за творчески професии.

microsoft-surface-studio-1

Surface Studio разполага с 28-инчов сензорен дисплей с много висока детайлност – резолюция 4500х3000 пиксела (съотношение на страните 3:2), която е с 63% по-висока от резолюцията на 4К дисплеите. Едновременно с това, дисплеят е много тънък – 12,5 милиметра, а неговата позиция може да се променя почти до хоризонтална, за да може на него удобно да се рисува, съвсем като върху професионален графичен таблет.

microsoft-surface-studio-2

Използва се процесор Intel Core i5 или i7, графична карта NVIDIA GeForce GTX 980M, до 32 GB оперативна памет, до 2 TB диск. Налични са Mini DisplayPort, Ethernet, слот за SD карти памет, три USB 3.0 порта. Чрез вградения микрофон може да се използва Cortana, поставена е камера за Windows Hello, поддържат се безжичните контролери на Xbox. Новият компютър използва нов аксесоар за въвеждане с име Surface Dial, който може да активира допълнителни менюта, да трие различни елементи и други..

surface-dial

Базовата цена на Microsoft Surface Studio е $2 999, а максималната – $4 199.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари