fbpx
6.4 C
София

TDK започна с масовото производство на полупрозрачни дисплеи

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Компанията TDK е първата, която започна с масовото пускане на органични електролуминесцентни (Organic EL) дисплеи с пасивна матрица, характеризираща се с прозрачност.

Представеният екран има 2.4-инчов диагонал (размери — 36,0×47,9 мм) и има резолюция QVGA (240×320 пиксела). Яркостта е 150 cd/m², а прозрачността — 40%.

Дисплеят е конструиран по такъв начин, че гледането на изображението от обратната страна е практически невъзможно. Това е необходимо за предоставяне на конфиденциалност на потребителската информация.

Очаква се, полупрозрачните екрани да намерят приложение в различни мобилни устройства — например, в мобилни телефони, смартфони, джобни плейъри и т.н.

Дисплеи, характеризиращи се с прозрачност, се произвеждат и от други компании. Например, преди година Samsung показа AMOLED панел с 19-инчов диагонал и 30% прозрачност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини