fbpx
7.8 C
София

TDK постави нов рекорд за плътност на твърди дискове

Най-четени

Твърдите дискове с подвижни части все още са популярни, тъй като предлагат много добри спецификации за съхранение на големи масиви от данни. Технологичната компания TDK се похвали, че е поставила нов рекорд по плътност на данни, които могат да се запишат върху тези носители на информация. Бъдещите дискове на TDK ще бъдат с плътност, която е доста по-голяма от тази в продуктите на пазара в момента, съобщи Tech Spot.

Експертите на компанията са успели да съберат 1.5 терабайта информация върху само един квадратен инч. Магнитните глави на експерименталните хард дискове и градивните материали са били подобрени с помощта на технологии от японската химична компания Showa Denko.

От потребителска гледна точка постижението ще позволи пускането на пазара на 3.5-инчови настолни твърди дискове с обем до 10 терабайта. Върху всяка плоча от дисковете ще бъдат събрани 2 терабайта с информация. При 2.5-инчовите модели за лаптопи пък лесно ще се събира 1 терабайт на плоча или над 2 терабайта на диск.

Новата технология на TDK ще бъде демонстрирана още през тази седмица на изложението CEATEC в Япония. Серийното производство би могло да започне през 2014 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
sliderum
sliderum
9 години

Да вземат да действат малко по-бързо, че брадясах вече да ги чакам, тези 10ТБ устройства!

Нови ревюта

Подобни новини