Technics показа безжичната озвучителна система OTTAVA S SC-C50

0
431
Technics представи новата си първокласна безжична озвучителна система OTTAVA S SC-C50 на изложението за High-End аудио техника в Мюнхен

Новата система е оборудвана с модерни акустични технологии за възпроизвеждане на висококачествен звук в широко звуково поле от тяло с много компактни размери. Технологията за калибриране спрямо помещението позволява системата да бъде поставена, където пожелаете и да се насладите на любимата музика навсякъде в дома.  Нещо повече, системата предлага истинско безжично музикално развлечение, благодарение на пълната съвместимост с множество услуги за поточно предаване, възможност за гласово управление и интеграция с различни музикални източници.

Изключително чист и дълбок звук, изпълващ цялото помещение

 4 модула JENO Engine и технология LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

Четири оригинални модула JENO Engine на Technics произвеждат прецизно звуково поле с оптимални ниски, средни и високи честоти. С помощта на Space Tune™ се постига висококачествено възпроизвеждане на звука, оптимизирано спрямо конкретната обстановка и слушателска среда. OTTAVA S SC-C50 е оборудвана и с разработената от Technics адаптивна технология LAPC за оптимизиране на работата на усилвателя, в зависимост от свързания товар. Технологията LAPC коригира импулсните параметри при цифровата обработка на сигналите чрез измерване на честотните и амплитудно-фазовите характеристики на усилвателя при свързани говорители. Параметрите на нискочестотните и високочестотните говорители са предварително запаметени в изчислителния модул на LAPC, което спомага за осигуряване на идеални честотни и фазови характеристики в целия честотен диапазон.

Компактно тяло и широко звуково поле

В уникалното тяло с дъговидна форма са монтирани 3 средночестотни говорителя, 3 високочестотни говорителя и 1 суббасов говорител. Левите, десните и централните говорители създават широко звуково поле с добре изразен стерео ефект и отчетливи вокали. В зоната на средно/високо-честотните говорители е поставена специална конструкция с форма на фуния за контрол на насочването, която елиминира взаимните смущения между говорителите за оптимално разпространение на звука, а коаксиалната конфигурация на средночестотните и високочестотните говорители осигурява прецизно вертикално насочване с по-малко честотни смущения, независимо от компактното тяло.

 Мощна конфигурация

Трите 1.6-сантиметрови високочестотни говорителя възпроизвеждат високочестотен звук до 50 kHz. Те са комбинирани с насочен напред 12-сантиметров суббасов говорител с дълъг ход на мембраната, както и дълъг и прав порт с голям диаметър. Общо 7 говорителя в твърдо и стабилно тяло, изработено от стъклени влакна, възпроизвеждат мощен звук от 3.1-каналния усилвател.

 Оптимално звучене във всяка обстановка

 Space Tune

За да се гарантира отличното звучене на OTTAVA S SC-C50 във всяка стая и на всяка слушателска позиция, технологията Space Tune оптимизира звуковото поле спрямо конкретната обстановка. В допълнение към 3-те предварително запаметени режима за различни варианти на разположение на системата, в основния блок е вграден микрофон, който позволява автоматична настройка и оптимизиране на звука с активиране от основния блок или от приложение за смартфон.

 Широк избор на услуги за поточно предаване и лесно управление
 Вграден Google Chromecast

Поддръжката на Google Chromecast позволява лесно възпроизвеждане от различни услуги за поточно предаване чрез смартфон. И тъй като поточните данни се предават директно към системата, няма абсолютно никакво влошаване на качеството на звука. Като се използват няколко системи с вграден Google Chromecast в среда с няколко стаи, една и съща песен може да се слуша в различни стаи или във всяка стая може да звучи различна песен. А ако две системи OTTAVA S SC-C50 се конфигурират като стерео система, потребителят може да се наслади на изключително въздействащ пространствен стерео звук.

 Работа с Google Assistant

Ако към същата мрежа е свързан гласово активиран високоговорител Google, функцията Google Assistant може да се използва за гласово управление на възпроизвеждането и други функции на OTTAVA S SC-C50. В случаите, когато потребителят не разполага със смартфон приложение или пък ръцете му са заети, може лесно да управлява системата чрез гласови команди.

 Пълна съвместимост

В допълнение към възпроизвеждането от USB, аналоговия аудио вход и оптичния цифров аудио вход, OTTAVA S SC-C50 поддържа Bluetooth, Google Chromecast, Spotify, Tidal и Network Playback, което позволява комфортно възпроизвеждане от разнообразни музикални източници.

 Функция “Любима музика”

Основният блок може да запамети до 9 елемента, като например любими интернет радио станции, Spotify плейлист или песни от USB. Това позволява слушане на любимата музика, дори без да се стартира съответното приложение.

 Елегантен, непреходен дизайн

OTTAVA S SC-C50 съчетава практична функционалност с елегантен дизайн. Дебелият алуминиев горен панел увеличава стабилността на шасито, а емблематичният OLED дисплей е заобиколен от бутони, конфигурирани в пръстеновидна форма за лесна употреба. Оребреният заден панел добавя допълнителна елегантност и осигурява ефективно охлаждане на вътрешните елементи. Освен че е изключително красива, дъговидната форма на корпуса спомага за елиминиране на нежеланите вибрации в шасито и използва акустични технологии за постигане на широко звуково поле. Това дава възможност системата OTTAVA S SC-C50 да бъде поставена свободно в пространството на дома, според предпочитанията на потребителя. Устройството се предлага в черен или бял цвят.

Технически характеристики
Изходна мощност
 • Предни говорители (Ляв/Десен): 20 W + 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Преден говорител (Център): 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Суббас: 40 W (100 Hz, T.H.D. 1.0 %, 4Ω, 20 kHz LPF)
 Говорители
 • Нискочестотен: 6.5 см. конусен x3 / Високочестотен: 1.6 см. куполен x 3 / Суббасов: 12 см. конусен
Терминали
 • Оптичен цифров x1
 • AUX вход x1 (φ3.5 мм.)
 • USB-A
 • Ethernet интерфейс: LAN (100 Base-TX/ 10 Base-T)
Мрежови функции и характеристики
 • WiFi a/b/g/n/ac, 2.4 GHz/ 5 GHz диапазон
 • Вграден Chromecast
 • Работа с Google Assistant
 • Възпроизвеждане в няколко стаи
 • Стерео сдвояване
 • Bluetooth (AAC, SBC)
 • Spotify / TIDAL / DEEZER / Интернет радио
 Цифрови входни формати
 • WAV до 384kHz / 24bit
 • FLAC до 384kHz / 24bit
 • DSD 2.8MHz, 5.6MHz
 • AIFF до 384kHz / 24bit
 • AAC до 96kHz / 320kbps
 • WMA до 48kHz / 320kbps
 • MP3 до 48kHz 320kbps

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари