fbpx
7.2 C
София

Texas Instruments започна продажбите на транспордера NFC TI RF430CL330H

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Texas Instruments (TI) представи своята нова разработка в областта за високоскоростно прехвърляне на данни на близки разстояния (Near Field Communication, NFC). Създаденият от специалистите на TI транспондер Dynamic NFC Transponder RF430CL330H силно опростява безжичната връзка чрез Bluetooth и Wi-Fi интерфейсите.

Транспондерът RF430CL330H е предназначен за използване в принтерите, акустичните системи, безжичните слушалки, дистанционните управления клавиатури, мишки, датчици и други. Според производителя, RF430CL330H е единственият засега транспондер, работещ с динамични NFC тагове и е специално проектиран с възможност за безопасно изпълнение на сервизни функции като диагностика на хоста и обновяване на фирмуера.

RF430CL330H осигурява както безжична NFC, така и жична SPI/I2C връзки. Транспондерът поддържа безжична скорост за предаване на данни до 848 Kb/s, която е подходяща за обновяване на фирмуер.

Важна черта на устройството е минималният консумиран ток в режим на покой, което повишава времето за автономна работа на портативната компютърна техника. Предвидено е „събуждане“ на устройството при появата на NFC излъчване, което също понижава общата консумирана енергия.

Транспондерът RF430CL330H е с цена $0,85 за една бройка при закупена партида от 1000 бройки.

Транспондерът се продава и като самостоятелен комплект за разработчици. Комплектът Dynamic NFC Transponder Evaluation Kit е съставен от двете платки RF430CL330HTB Target Board и MSP-EXP430FR5739 Experimenter Board, при обща цена $54. Цената само на по-опростената RF430CL330HTB Target Board възлиза на $19.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини