Компанията Thermaltake възнамерява да допълни своя богат асортимент от процесорни охлаждания с водния блок Pacific M4, специално предназначен за дънната платка ASUS TUF X299 Mark 1. Подобно на решенията и от другите производители, новият воден блок разсейва топлината както от процесора със Intel LGA2066 сокет, така и от силовите компоненти на захранването на чипа.

Габаритните размери на водният блок Thermaltake Pacific M4 са 154 x 114 x 29,4 милиметра при тегло 700 грама и може да се инсталира на платката ASUS TUF X299 Mark 1 само при свалено горно покритие. Охладителят съчетава никелирана медна основа с масив микроканали с дебелина 0,15 милиметра точно срещу централния процесор, и пластмасова горна част с вградена RGB подсветка с 256 цвята, поддържаща стандарта ASUS Aura Sync. Възможно е софтуерното управление на светодиодната подсветка.

Флуидната помпа се захранва с напрежение 12 V и консумира 2,4 W. Не се препоръчва нейното включване без охладителна течност.

Водният блок е съвместим с G1/4 фитинги, а неговите продажби се очакват да започнат през месец февруари тази година. Препоръчителната цена на Thermaltake Pacific M4 ще бъде обявена по-късно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!