TI разработват калкулатор с цветен екран?

1
76

Цветните екрани не са иновация в мобилните продукти от повече от десет години. Един клас такива продукти обаче сякаш бе подминат от тази еволюция. Става въпрос за калкулаторите, които, така или иначе, нямат истинска нужда от цветове. От Texas Instruments обаче мислят другояче. Те се готвят да пуснат цветна версия на един от най-популярните си модели калкулатори – TI-84.

Така поне твърдят източници, запознати с плановете на компанията. Според тях цветният калкулатор ще носи името TI-84+ C Silver. На този етап не се знае с какви други екстри освен цветове ще се сдобие калкулаторът, но, според TechPoweredMath, промяната със сигурност ще бъде предшествана от щателно обновление на операционната система на TI-84.

Напомняме, че още през февруари 2011 година, Texas Instruments пуснаха на пазара нова линия графични калкулатори на име TI-Nspire, които не само имат цветен екран, но и поддържат софтуер, съвместим с Windows и OS X. TI-Nspire, освен това, струват с около $50 повече от TI-84. Защо от TI биха искали да направят цветна версия на TI-84 след като си имат TI-Nspire, не е съвсем ясно.

Дали калкулаторът с цветен екран е действителен и кога ще бъде пуснат на пазара, ще разберем след официално потвърждение от страна на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари