fbpx
-2.2 C
София

TI разработват калкулатор с цветен екран?

Най-четени

Цветните екрани не са иновация в мобилните продукти от повече от десет години. Един клас такива продукти обаче сякаш бе подминат от тази еволюция. Става въпрос за калкулаторите, които, така или иначе, нямат истинска нужда от цветове. От Texas Instruments обаче мислят другояче. Те се готвят да пуснат цветна версия на един от най-популярните си модели калкулатори – TI-84.

Така поне твърдят източници, запознати с плановете на компанията. Според тях цветният калкулатор ще носи името TI-84+ C Silver. На този етап не се знае с какви други екстри освен цветове ще се сдобие калкулаторът, но, според TechPoweredMath, промяната със сигурност ще бъде предшествана от щателно обновление на операционната система на TI-84.

Напомняме, че още през февруари 2011 година, Texas Instruments пуснаха на пазара нова линия графични калкулатори на име TI-Nspire, които не само имат цветен екран, но и поддържат софтуер, съвместим с Windows и OS X. TI-Nspire, освен това, струват с около $50 повече от TI-84. Защо от TI биха искали да направят цветна версия на TI-84 след като си имат TI-Nspire, не е съвсем ясно.

Дали калкулаторът с цветен екран е действителен и кога ще бъде пуснат на пазара, ще разберем след официално потвърждение от страна на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
killchain
killchain
9 години

Не знам какво точно прави „класически“ калкулатор през 2012 година – струва ми се, че TI ще направят по-добре да се хванат да пишат софтуер за телефони – така или иначе голяма част от смартфоните са именно с техни процесори…

Нови ревюта

Подобни новини