Toshiba анонсира карта с памет с вградена WLAN функционалност

0
23

Японската корпорация Toshiba анонсира по време на Международното търговско изложение за битова електроника IFA 2011, провеждащо се в германската столица Берлин, първата в света карта с памет във формат SDHC с вграден чип за работа в безжични мрежи. От компанията заявиха, че новият продукт съответства напълно на стандарта SD Memory Card. Новата карта, носеща името FlashAir, има капацитет от 8 GB и поддържа предаване на данни в P2P мрежите и работа с централизирани сървъри. Първите екземпляри от картата ще бъдат достъпни за клиенти от ноември 2011 година, а масовите доставки на пазара се очаква да започнат през месец февруари 2012 година.

„Във време, когато цифровите фотоапарати достигнаха небивала популярност, потребителите искат бързо и лесно да споделят своите снимки с приятели, да ги качат на отдалечени сървъри, за да ги съхраняват там, както и да могат да работят с различните социални мрежи. Toshiba предоставя своето решение FlashAir, което е първата SDHC карта с вградена WLAN функционалност“ – заявяват от компанията.

Представители на компанията потвърдиха, че в момента технологията FlashAir е в процес на сертифициране в Япония, Северна Америка и Европа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари